Pasienthistorier

Jeg satt tilfeldigvis og skummet gjennom ØB en mandag. Plutselig kom jeg over interessant artikkel om en skihopper som hoppet skeivt. Det stod at han hadde en beinlengdeforskjell, som gjorde at han hoppet skeivt. Etter behandling hos kiropraktor hadde han hoppet mye bedre, og det etter bare en behandling. Jeg kjente igjen symptomene med en gang. Selv, har jeg ofte slitt med følelsen av å løpe noe ”keitete,” som gjorde at jeg brukte mer krefter, og derfor ble fortere stiv. Derfor bestilte jeg en time hos Siri Meckelborg.

Det viste seg at bekkenet hadde låst seg, som igjen førte til at høyrebenet var noe lengre enn venstre. Derfor måtte høyrebenet også jobbe mer. Låsningen i bekkenet var nok også grunnen til en del leie skader bak høyre låret. Jeg fikk knekket opp bekkenet, og gledet meg til treningsøkten senere på dagen.

Det føltes bedre umiddelbart, og det var ikke bare godfølelsen. Både stoppeklokka og laktatmåleren var enige: Jeg hadde aldri løpt så fort, og målt så lavt laktat på en økt. Den keitete stilen jeg før hadde kjent under terskelintervaller var borte, og steget kjentes mer naturlig. Jeg har heller ikke hatt noen plager med høyrelåret siden behandling. Det lover godt for sesongen!

Jostein Sætra Schefte