Bedrift

[four_fifth]

Hvordan redusere sykefravær samt øke arbeidskapasiteten i din bedrift?

Kolbotn Kiropraktikk har avtale med flere bedrifter, hvor de ansatte får prioritert innpass for hurtig vurdering og behandling av plager relatert til muskel-nerve-skjelett systemet. Dette viser seg å være effektivt for å senke sykefraværet i bedriften.

[list style=»list3″ color=»green»]
 • En bedriftsavtale med Kolbotn Kiropraktikk  koster ikke bedriften noe i seg selv. Det er opp til den enkelte bedrift å ta stilling til om de ønsker å finansiere konsultasjoner for de ansatte, for eksempel førstegangskonsultasjonen, eller kun henvise de ansatte for behandling.
[/list]

Nye tall fra SINTEF viser at en arbeidstaker med én ukes sykefravær koster en bedrift i snitt 13000 kroner. Det er med andre ord mye å spare på å få ansatte raskt tilbake i jobb og vektlegge forebyggende tiltak på arbeidsplassen.

[divider_padding] [framed_box]

Oppdaterte fakta om sykefravær:

[list style=»list1″ color=»red»]
 • Muskel- og skjelettlidelser er hyppigste medisinske årsak til sykefravær og uføreytelser.

  [icon_link style=»link» href=»http://tidsskriftet.no/article/2049314″ color=»black» target=»_blank»](Tidsskrift for Den Norske Legeforening, 2010a)[/icon_link]

 • I 2009 var muskel- og skjelettlidelser hoveddiagnosen bak 41 % av sykefraværsdagene dekket av folketrygden.

  [icon_link style=»link» href=»http://tidsskriftet.no/article/2029670″ color=»black» target=»_blank»](Tidsskrift for Den Norske Legeforening, 2010b)[/icon_link]

 • Gjennomsnittlig ekstrakostnad ved et sykefravær er høyere enn de fleste tror og ligger på 2600 kr per dag. En ukes sykefravær (5 arbeidsdager) vil gjennomsnittlig beløpe seg på 13000 kr i ekstra kostnader for bedriften (produksjonstap, vikarer, overtid, osv.)

  [icon_link style=»link» href=»http://www.nho.no/getfile.php/bilder/RootNY/filer_og_vedlegg1/Kostnader%20sykefrav%C3%A6r%202011%20siste.pdf» color=»black» target=»_blank»](SINTEF Rapport, 2011)[/icon_link]

 • Rask tilgang til undersøkelse og behandling for personer med akutte og subakutte ryggsmerter reduserer sykefraværet med et gjennomsnitt på 35 prosent.

  [icon_link style=»link» href=»http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15928545″ color=»black» target=»_blank»] (Spine Magazine, 2005)[/icon_link]
[/list] [/framed_box] [/four_fifth] [one_fifth_last]


[/one_fifth_last] [divider_padding]

Hva kan vi gjøre for din bedrift?

Muskel og skjelettlidelser er vanligste årsak til sykefravær. (Kilde: rapport fra NAV, 2010.)

Gjennomsnittilg varighet for sykemelding ved de vanligste muskel og skjelett-diagnosene er 51 dager (Kilde: NAV, 2010). Som eksperter på muskler, ledd og nervesystem kan vi på Kolbotn Kiropraktikk hjelpe dine ansatte med slike plager og dermed senke sykefraværet.

Din bedrift vil ha prioritert tilgang til helserådgivning og tidlig intervensjon for å unngå sykemelding av ansatte (Time for vurdering, undersøkelse og behandling innen 24 timer.) Dersom sykemelding skulle være nødvendig vil vi alltid forsøke å samarbeide om tilrettelegging på arbeidsplassen for aktiv rehabilitering og tilbakeføring til arbeidet så raskt som mulig.

En behandlingsavtale hos Kolbotn Kiropraktikk kan være positivt både for bedriften og for den ansatte. Gjennom en slik avtale kan bedriften hjelpe sine ansatte med å ta vare på helsen gjennom en aktiv tilnærming. Vi tilbyr forebyggende trening, aktiv rehabilitering, individuell behandling, samt foredrag om bl.a. helse, trening, og kosthold for å øke fokus på hva hver enkelt ansatt kan gjøre for å ta vare på sin egen helse.

Flere og flere bedrifter har også helseforsikringer som dekker et visst antall behandlinger hos kiropraktor og fysioterapeut. Vår erfaring fra bedriftsmarkedet og med forsikringsselskaper gjør at vi raskt kommer i gang med tiltak for å få den ansatte tilbake i arbeid.

[divider_padding] [divider_padding]

Ta kontakt med oss i dag for uforpliktende informasjon om hvordan vi kan finne en best mulig løsning for din bedrift!

[framed_box] Ta kontakt her, eller ring oss på [icon style=»phone»]66 69 66 00 .[/icon]
[one_half]
  [/one_half] [one_half_last] [list style=»list3″ color=»green»]
  • Time for vurdering, undersøkelse og behandling innenfor 24 timer.
  • Helserådgivning og tidlig intervensjon for å unngå sykemelding.
  • Henvisningrett til spesialister, fysioterapi og bildediagnostikk hvis nødvendig.
  • Samarbeid med bedriftshelsetjeneste og pasientens fastlege.
  • Vi holder gratis helserelaterte foredrag og kurs tilrettelagt for den enkelte bedrift etter avtale.
  • En bedriftsavtale med Kolbotn Kiropraktikk koster ikke bedriften noe i seg selv. Det er opp til den enkelte bedrift å ta stilling til om de ønsker å finansiere konsultasjoner for de ansatte, for eksempel førstegangskonsultasjonen, eller kun henvise de ansatte for behandling.
  [/list] [/one_half_last] [/framed_box]

  Skriv et svar