Kiropraktikk

Kiropraktorer er offentlige godkjente og autorisert med status som primærkontakt. Kiropraktorer har selvstendig behandleransvar på linje med leger, tannleger og psykologer.

Med 6 års universitetsutdannelse samt solid klinisk erfaring er kiropraktoren særdeles kompetent til å undersøke, diagnostisere og aktivt og effektivt behandle neve-, muskel- og skjelettlidelser.

Kiropraktikk er dokumentert effektivt både når det gjelder akutte og kroniske plager. Kolbotn Kiropraktikk fokuserer på å jobbe med årsaken til problemet slik at kroppen får optimale muligheter til å lege seg selv. For at kroppen skal klare dette må den ha normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Dette oppnås oftest ved hjelp av spesifikke kiropraktiske leddjusteringer av feilfunksjoner i ryggsøylen eller andre ledd i kroppen.

Hjernen sender ut signaler til hele kroppen gjennom nervesystemet som ett elektrisk nettverk. Feilfunksjoner i ryggen kan påvirke disse nervesignalene. Slike feilfunksjoner kan gjøre at kroppen ikke kommuniserer skikkelig og derfor ikke fungerer optimalt. 30% av dette nervesystemet har med smerte å gjøre. Hoveddelen av nervesystemet styrer de automatiske funksjonene i kroppen. Eksempler på dette er funksjon av hjerte, lunger, lever, immunforsvar og blære.

En feilfunksjon i ryggen kan med andre ord ikke kun føre til smerte, men også til plager som astma, dårlig magefunksjon (forstoppelse, kolikk), gjentatte blærebetennelser, ørebetennelse, øresus, halsbrann, nedsatt energinivå og nedsatt immunforsvar.

[divider_padding] [framed_box] Kiropraktorer har:

  • Sykmeldingsrett i inntil 12 uker
  • Henvisningsrett til spesialister og fysioterapeuter
  • Henvisningsrett til bildediagnostikk (røntgen, MR, CT, UL)
  • Direkte refusjon for pasienter, uten krav om henvisning

For mer detaljert informasjon om kiropraktikk anbefaler vi Norsk Kiropraktorforening sin hjemmeside: [icon_link style=»link» href=»http://www.kiropraktikk.no» color=»gray» target=»_blank»]www.kiropraktikk.no[/icon_link] [/framed_box] De vanligste plagene vi ser og behandler på Kolbotn Kiropraktikk er:

Skriv et svar