Kiropraktikk

Kiropraktorer er offentlige godkjente og autorisert med status som primærkontakt. Kiropraktorer har selvstendig behandleransvar på linje med leger, tannleger og psykologer.

Med 6 års universitetsutdannelse samt solid klinisk erfaring er kiropraktoren særdeles kompetent til å undersøke, diagnostisere og aktivt og effektivt behandle neve-, muskel- og skjelettlidelser.

Kiropraktikk er dokumentert effektivt både når det gjelder akutte og kroniske plager. Kolbotn Kiropraktikk fokuserer på å jobbe med årsaken til problemet slik at kroppen får optimale muligheter til å lege seg selv. For at kroppen skal klare dette må den ha normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem. Dette oppnås oftest ved hjelp av spesifikke kiropraktiske leddjusteringer av feilfunksjoner i ryggsøylen eller andre ledd i kroppen.

Hjernen sender ut signaler til hele kroppen gjennom nervesystemet som ett elektrisk nettverk. Feilfunksjoner i ryggen kan påvirke disse nervesignalene. Slike feilfunksjoner kan gjøre at kroppen ikke kommuniserer skikkelig og derfor ikke fungerer optimalt. 30% av dette nervesystemet har med smerte å gjøre. Hoveddelen av nervesystemet styrer de automatiske funksjonene i kroppen. Eksempler på dette er funksjon av hjerte, lunger, lever, immunforsvar og blære.

En feilfunksjon i ryggen kan med andre ord ikke kun føre til smerte, men også til plager som astma, dårlig magefunksjon (forstoppelse, kolikk), gjentatte blærebetennelser, ørebetennelse, øresus, halsbrann, nedsatt energinivå og nedsatt immunforsvar.

Kiropraktorer har:

  • Sykmeldingsrett i inntil 12 uker
  • Henvisningsrett til spesialister og fysioterapeuter
  • Henvisningsrett til bildediagnostikk (røntgen, MR, CT, UL)
  • Direkte refusjon for pasienter, uten krav om henvisning

For mer detaljert informasjon om kiropraktikk anbefaler vi Norsk Kiropraktorforening sin hjemmeside: www.kiropraktikk.no

De vanligste plagene vi ser og behandler på Kolbotn Kiropraktikk er: